Home » Aktualności » Wycieczka do arboretum w Kórniku

Wycieczka do arboretum w Kórniku

12.05.2017

Dzisiaj nasi podopieczni z Przedszkola Integracyjno-Terapeutycznego "Miś" mieli przyjemność zwiedzić arboretum w Kórniku. To wspaniałe miejsce!

Arboretum (z łacińskiego arbor – drzewo) to wyodrębniony obszar, na którym znajduje się kolekcja drzew i krzewów, utrzymywany w celu naukowo-badawczym. Między innymi prowadzone są tu obserwacje nad aklimatyzacją obcych gatunków roślin, które później wykorzystywane są w nasadzeniach parkowych i ogrodowych. Dzisiaj nasi podopieczni z Przedszkola Integracyjno-Terapeutycznego „Miś” mieli przyjemność zwiedzić arboretum w Kórniku. To wspaniałe miejsce! Wielka różnorodność wszelkich gatunków roślin, piękna pogoda i śpiew ptaków. Tego potrzebowaliśmy. Wycieczka odbyła się w ramach projektu „Wielkopolska – moja Mała Ojczyzna” współfinansowanego ze środków Miasta Poznań. #poznanwspiera

Grupa Uniterra

Jest to grupa podmiotów wzajemnie powiązanych i działających na miarę szeroko rozumianego systemu oświaty.

FUNDACJA MIŚ

ADRES SIEDZIBY